Zlodeji okradli chatárov, lesníkov i cirkevníkov

17.07.2009 Prešov

Štvoricu mladistvých z Ruskej Novej Vsi v okrese Prešov obvinili z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody.
Po predchádzajúcej dohode sa vlámali do víkendovej chaty v rekreačnej oblasti Sigord v katastri Kokošoviec v okrese Prešov. Majiteľovi spôsobili škodu 700 eur (21.088 Sk). Obvinení sú v súčasnosti vo väzbe.
Traja z tejto skupiny sú obvinení aj z krádeže a porušovania domovej slobody v súvislosti s vlámaním sa do ďalšej z chát na Sigorde v marci tohto roka. Z chaty vtedy ukradli ponorné čerpadlo, dva reproduktory k počítaču, dve pákové vodovodné batérie a sprchový komplet v celkovej hodnote 33 eur (994,12 Sk).
Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove dnes informovala aj o krádeži v Zborovom dome v Batizovciach v okrese Poprad. Zatiaľ neznámy páchateľ sa dostal dovnútra tak, že poškodil okno a z miestnosti ukradol hudobné nástroje a televízor. Miestnemu Cirkevnému zboru Evanjelickej cirkvi a. v. v Batizovciach spôsobil škodu 3.410 eur (103.000,79 Sk). Prípad vyšetrujú policajti zo Svitu.
Škodu 1628 eur (49.045,13 Sk) spôsobil štátnemu podniku Lesy Slovenskej republiky, závodu v Bardejove zatiaľ neznámy páchateľ, ktorý vyrúbal deväť bukov v lesnom poraste Suchý potok v katastri obce Kobylnice. Krádež viac ako 23 metrov kubických drevnej hmoty zistil pri vyznačovaní ťažby lesník z Lesného hospodárstva v obvode Giraltovce.
Prípad vyšetrujú policajti z Giraltoviec ako prečin krádeže.
 

Vyberte región